För 6 personer
Ingredienser
3 lit mjölk
½ tsk löpe
3 msk mjöl
2 tsk salt
2 msk socker
Beredning
Mjölken värms till 37ᵒ då löpen hälls i. Kastrullen ställles vid sidan av spisen tills det är färdiglöpt, då den åter sättes över elden och skäres med en sked i rutor. När mjölken kokar upp, avredes den med mjölk och mjöl, samt smaksättes med salt och socker.
Recept från: Sigrid Persson, enka efter bonde i Delsbo, Hälsingland
Upptecknat: 1908 av Karin Fredborg (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer