Ingredienser
5 lit mjölk
1 msk sur mjölk
Beredning
Mjölken blandas med den sura mjölken. Får sedan koka upp då ostämnet utfälls. Kokas sedan vidare under omrörning en 4-5 tim, tills det blir en ljusbrun, tjock gröt. Hälles då upp att kallna och ätes till smörgås.
Recept från: Lagad av hustrun Kristiansson, Danielsänget, Orsa, Dalarna
Upptecknat: 1911 av Hildegard Hilde
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer