För 5 personer
Ingredienser
4 lit nymjölk
1 msk löpsvatten
Beredning
Den ljumma mjölken hälles tillsammans med löpsvattnet i en gryta, som sättes vid sidan af spisen, tills mjölken löpnat ihop. Den sättes då på att koka på sakta eld tills den börjar bli skär-gul. Ostarna läggas då upp och få afrinna. Serveras med sitt vasslespad el med gräddmjölk.
Recept från: Lisa Eriksson, Öfverboda by, Umeå landsförsamling, Västerbotten
Upptecknat: 1910 av Anna Wieslander (Uppsala, 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer