Ingredienser
2 kannor mjölk (skummad eller oskummad)
4 msk löpe
1 msk salt
Beredning
Mjölken hällas i en gryta och ljummas till omkring 30ᵒC. Löpen tillsättes hvarpå det hela får stå till dess vassla bildats och synes utefter kanterna på grytan. Alltsammans får sedan koka tills det blifvit ljusbrunt. Serveras i en karott till aftonvard.
Recept från: Hjälphustru Anna Bergsten, Myren, Nyed, Värmland
Upptecknat: 1899 av Signe Bagge (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer