Ingredienser
3 kannor oskummad mjölk
4 msk vetemjöl
1 kanelstång
2 msk löpe
Beredning
4 msk vetemjöl vispas i grytan, allt uppvärms till 35 gr, då 2 msk löpe tillsättes. Blandningen får därefter stå omkr 5 min, då den har stannat. Därpå får den koka tills den blir gul och söt (under någon omrörning). Får stå på kallt ställe 3-4 tim. Serveras med socker och kall mjölk.
Recept från: Nederluleå, Norrbotten
Upptecknat: 1912 av Karin Flemström (Uppsala, 29403:12)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer