För 8 personer
Ingredienser
1½ lit mjölk
1 kkp hvetemjöl
1 ägg
1 tsk ostlöpe
½ msk smör
1 tsk salt
½ kardemumma
1 msk socker
Beredning
Äggen uppvispas tillika med mjölken, salt och socker tillsättes, hvarefter alltsammans nedröres i mjölet. Därefter tillsättes kardemumman och ostlöpet, hvarefter blandningen slås i en med smör smord form och insättes genast i god ugnsvärme att grädda ungefär 34 timme.
Recept från: Efterrätt vid frukosten hos Bonden Karl Mattsson, Ytter Nuttö, Börstil, Uppland
Upptecknat: 1900 af Matilda Andersson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer