För 9 personer
Ingredienser
1 l vatten
3 liter nymjölk
2 kkp mjöl
1 msk socker
1 msk salt
Beredning
Mjölet och hälften af mjölken röres ut till en tunn och slät afredning. Vattnet sättes i en kastrull öfver elden och när det kokar tillsättes den andra hälften af mjölken, hvari när äfven denna kokar, afredningen iröres under oupphörlig, flitig vispning. När allt detta fått koka omkr 10 minuter, afsmakas soppan med salt och socker, hvarpå den serveras.
Hvardagsmat, middagsrätt
Recept från: Tummaren Nordlund Skönvik, Skön, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Jenni Bünsow (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer