För 5 personer
Ingredienser
1 lit sur grädde
1 lit söt grädde
1 msk salt
1 tsk smör
2 kkpr hvetemjöl
2 kkpr kornmjöl
Beredning
All grädden och saltet hälles i en gryta som först smörjes med smöret, och sättes på elden under flitig omrörning. När det kokar nedvispas mjölet. Skall koka tills smöret skiljes från gröten.
Recept från: Arrendatorshustrun Kajsa Karlsson, Bryrangsberget, Södra Finnskoga, Värmland
Upptecknat: 1905 av Elin Edgren (Uppsala, 29403:1)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer