Ingredienser
1 lit råmjölk
½ lt ny- eller skummjölk
1 tsk kanel el kardemumma
2 msk socker
Beredning
Råmjölken blandas med mjölken o kryddorna. Massan hälles i en smord form och sättes in i ugn att gräddas i god ugnsvärme. Serveras varm med lingonsylt, även kall med detsamma eller kanelsås.
Recept från: Lagad av fru Gustav Persson, Tranum, Västergötland
Upptecknat: 1915 av Inger Hanberg (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer