Ingredienser
1 lit söt mjölk
2 ägg
1 kp kärnmjölk eller sur mjölk
½ kkp gräddmjölk
2 msk mjöl (1 msk till hvarje ägg)
1 tsk salt, 1 msk socker
Beredning
Mjölken kokas upp. Äggen, kärnmjölken, sockret och saltet vispas med mjölet och iröres mjölken, då den kokar upp. Kastrullen sättes på sakta eld att koka utan rörning ungefär en kvart. Vasslan hälles då af och återstoden lägges upp på karott samt serveras med mjölk.
Recept från: Gundla Svensson, arrendator Svinsäter, Kimstad, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ebba Larsson (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer