Ingredienser
2 ½ lit mjölk
Löpe
1 ¼ lit söt grädde
4 ägg
Kanel
Bittermandel o kardemumma efter smak.
Beredning
Mjölken ljummas och löpe ilägges. Man kramar osten något, lägger den i ett durkslag att vatten må afrinna, hvarefter den rifves och uppblandas med grädden, äggen och kryddorna. Bakas i så varm ugn som fint bröd.
Recept från: Bonden N Pettersson Nolegården Östorp, Vinköl, Västergötland
Upptecknat: 1902 av Karin Walter (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer