Ingredienser
12 l nymjölk
¾ msk löpe
2 kkp socker
½ l grädde
2 kkp rivebröd
25 g bittermandel
8 ägg
Litet salt
Beredning
Mjölken värmes till 30ᵒ. Löpet iröres och mjölken får stå tills den ystat sig. Osten tas upp, får avrinna väl och röres. Socker, grädde, rivebröd, ägg, salt och riven bittermandel tillsättes och blandas väl tillsammans med osten. Massan slås sedan i väl smord form och gräddas i varm ugn.
Recept från: Örby, Västergötland
Upptecknat: Av Hildur Qvist (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer