Ingredienser
12 kannor söt mjölk
2 skålpund vetemjöl
1 kopp löpe
3 ägg
Beredning
Mjöl, ägg och ostlöpe blandas tillsammans. Den ljumma mjölken (så varm som nysilad) tilllsättes och allt röres tills den skär sig. Blandningen hälles i smord form och gräddas. Serveras varm med saftsås.
Recept från: Snarböle, Norrala, Hälsingland
Upptecknat: 1915 av Edith Rydén (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer