För 4 personer
Ingredienser
1½ lit svagdricka
3 kkpr mjölk
1 kkp hvetemjöl
1½ kkp (rågad) pudersocker
Beredning
Drickat kokades upp. Under tiden gjordes af mjölet och mjölken en afredning, som tillsattes det kokande drickat under flitig uppvispning. Sockret tillsattes, hvarpå soppan fick koka 8 min; den afsmakades och upphälldes därefter.
Recept från: Maria Börjesson, hustru till landtbrukare Patrik Börjesson, Släp, Halland
Upptecknat: 1902 av Hulda Hellsten (Uppsala, 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer