För 7 personer
Ingredienser
1½ liter dricka
½ liter vatten
½ liter mjölk
3 msk mjöl
5 msk sirap
Ett par bitar ingefära
Beredning
Drickat och vattnet kokas upp med ingefäran. Därefter tillsättes sirapen. Sist islås afredningen under kraftig vispning och soppan får hastigt uppkok.
Recept från: Torparen Sven Ludvig Johansson, Åtorpet, hörande till Torslunda gård, Haga, Uppland
Upptecknat: 1907 av Anna Pettersson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer