För 6 personer
Ingredienser
5 dcl vatten
2 dcl dricka
5 dcl mjölk
2 msk hvetemjöl
Salt
Rågbröd
Beredning
Vattnet och drickat kokas upp. En afredning göres av mjölken och mjölet, och den vispas i när vattnet och drickat kokat upp. Soppan får koka en stund, lyftes af elden, saltas och brödet (vanligt hårdt rågbröd) brytes i. Soppan bör stå en stund innan den ätes, så att brödbitarna hinna mjukna.
Recept från: Lagadt af Hansersas Anna Johansson, Svärdsjö, Dalarna
Upptecknat: 1912 av Tua Wilhelmsson (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer