För 3 personer
Ingredienser
1 stop mjölk
1 kvarter dricka
2 msk mjöl
1 msk sirap
1 bit ingefära
1 tsk salt
Beredning
Av drick och mjöl göres en avredning. Mjölken och ingefäran kokas upp och avredningen tillsättes under stark vispning. Soppan avsmakas med sirap och salt.
Recept från: Hos arbetaren Manne Gidlund, Ovansjö sågverk, Själevad, Ångermanland
Upptecknat: 1908 av Linnea Huss (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer