Ingredienser
½ lit vassla
4 msk missmör
Kornmjöl
Hvetemjöl
Till kokningen: vasslen
Beredning
Vasslan och missmöret blandas väl och korn- och hvetemjöl iröres och arbetas till en stadig deg. (2/3 kornmjöl och 1/3 hvetemjöl). Af degen bakas runda kakor, som kokas i vassla. När de flyta upp äro de färdiga. De serveras med smör, hvitmosu och messmör eller med mjölk.
Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer