Ingredienser
2 kannor nysilad mjölk
1-2 msk grädde
Till afredning:
1 ägg
½ kkp grädde
1 handfull mjöl
2 msk socker
3 kardemummor
Beredning
Mjölken ljummas, löpet tillsättes och detta får koka, tills massan är gulbrun. Afredningen tillsättes och får koka 5-10 minuter. Ätes kall till smörgås.
Recept från: Hustrun Augusta Andersson, Tveta, Värmland
Upptecknat: 1903 av Elvira Friberg (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer