Ingredienser
2 l skummjölk
4 rågade msk hvetemjöl
2 tsk socker
½ tsk salt
Beredning
Mjölken kokas upp. I en skål tillagas en afredning af hvetemjöl och litet mjölk. Denna hälles ner i mjölken under flitig vispning. Vällingen får så koka upp samt afsmakas med socker och salt.
Recept från: Torparen Sven Ludvig Johansson, Åtorpet, hörande till Torslunda gård, Haga, Uppland
Upptecknat: 1907 av Anna Pettersson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer