Ingredienser
2 kannor skummjölk
1 kkp risgryn
1 ½ kkp russin
1 ägg
2 kkp grädde
2 msk socker
1 msk smör
Beredning
Grynen och russinen sköljas, hvarefter dessa kokas tillsammans i mjölken 1 tim, eller tills grynen äro mjuka. Soppan afredes med ägget uppvispadt i grädden. Afsmakas med socker och smör. Hvardags- och kalasmat. Ätes alla tider på året till middag som supanmat. God.
Recept från: Bondehus i Ods socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer