För 8 personer
Ingredienser
1 kkp risgryn
1 tekopp messmör
4 liter vatten
2 strukna tsk salt
Till afredning:
1½ liter mjölk
1 kaffekopp mjöl
Beredning
Risgrynen kokas mjuka i vattnet, när de äro kokta ilägges messmöret och alltsammans får koka ytterligare en ¼ timme. Afredes med hvetemjölet utrördt i mjölken och är färdig att serveras.
Recept från: Lagad af enkan Gertrud Sandin, Sanna, Helsingtuna, Hälsingland.
Upptecknat: Av Signe Seger (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer