Ingredienser
1 kg messmör
1 lit sötmjölk
Kornmjöl
Litet vetemjöl
Beredning
Alla ingredienserna blandas tillsammans till en ganska hård deg, vilken utkavlas till en ½ tums tjocklek. Runda kakor uttagas med mått. Kakorna kokas i vassla, tills de flyta upp. Man använder den vassle som man hällde av rörosten. Meskams ätes med smör.
Recept från: Stöde, Medelpad
Upptecknat: 1915 av Signe Hellzén (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer