För 6 personer
Ingredienser
1½ skålpund halfkokt messmör
½ stop mjölk
Mjöl
Beredning
Af halfkokt messmör utblandadt med mjölk, göres en deg med mest kornmjöl och litet hvetemjöl. Det bör vara så mycket mjöl att man kan arbeta degen med händerna. Den utbakas till 1 cm tjocka, runda små kakor. De bör vara tjockast på midten och tunnast i kanterna. Kakorna mjölas utanpå och kokas i blåmöse = ostvasslan. Ätes med smör och nyost.
Recept från: Bondehustrun Märta Kristina Viklund, Kväckline, Indals-Liden, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer