Ingredienser
1 lit mjölk
3 ägg
5 msk vetemjöl
Salt
Socker
½ msk löpe
Till formen: 1 msk smör
Beredning
Mjölken värmes väl och mjölet och äggen vispas i jämte salt och socker efter smak. Sist tillsättes löpen som bör blandas väl. Smeten slås genast i smord form och när den löpt ihop sättes den i ugn att gräddas, tills den får gulbrun färg. Den bör helst serveras kall, skuren i skifvor med sylt.
Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer