För 8 personer
Ingredienser
2 lit mjölk
Klimp:
1½ kkp mjölk
1 ägg
3½-4 kkp vete- el kornmjöl
½ tsk salt
Beredning
Till klimpen vispas ägget i mjölken, mjölet och saltet tillsättes och blandningen får stå och svälla. Den övriga mjölken kokas upp och ett haft skedblad i sänder av klimpen lägges ner i den kokande mjölken och alltsammans kokas omkr 20-30 min tills klimparna äro väl genomkokta.
Recept från: Hedda Hultman, Vindeln, Degerfors, Västerbotten
Upptecknat: 1908 av Selma Rothén (Uppsala, 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer