Ingredienser
1½ lit råmjölk
1 ägg
Socker
Salt
10 sötmandlar
Beredning
Mandeln skållas, skalas och rives. Alla ingredienserna sammanvispas. Man prövar litet av blandningen i en panna; om den visar sig för hård, tillsättes gräddmjölk, i motsatt fall 1 ägg. Blandningen hälles i vattensköljd form och gräddas i vattenbad i ugnen. Kalvosten är färdig då den stannat och fått vacker brun färg. Serveras med sylt eller saftsås.
Recept från: Lillerud, Nor, Värmland
Upptecknat: 1910 av Sara Olsson (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer