Ingredienser
1 lit råmjölk
1 ½ lit mjölk
2 msk socker
1 tsk salt
1 bit kanel
Beredning
Mjölken, sockret och salt sammanvispas väl. Blandningen slås i en smord bleckform, en bit kanel tillsättes och formen insättes i god ugnsvärme att gräddas. När kalfosten stannat och fått en vacker färg, tages den ut och får afsvalna. Serveras kall med mjölk.
Recept från: Torparhustrun Lisa Carlson, Öhn, Ed, Ångermanland
Upptecknat: 1905 av Hilda Ström (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer