För 6 personer
Ingredienser
3 lit råmjölk
2 ägg
Salt
Socker
Kardemumma
½ hg russin
15 sötmandel
Beredning
Mjölk och ägg sammanvispas väl. Socker, salt och finstött kardemumma tillsättes efter smak jämte de förvällda och urkärnade russinen och den groft hackade sötmandeln. Blandningen omröres väl och hälles i en lerkruka. En tallrik som väl sluter till krukans kanter lägges öfver och denna ställes i en gryta till hälften fylld med kokande vatten. Kalfdansen får koka ungefär 2 timmar. Upplägges på karott öfverströs med socker och kanel.
Recept från: Hustru Hanna Andersson, , mannen landtbrukare, Höghult, Harlösa, Skåne
Upptecknat: 1905 af Svea Möller (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer