Ingredienser
½ stop grädde
8 ägg
1 qvarter mjöl
Socker
Citron
Beredning
Grädden vispas till skum. Gulor och hvitor skiljas. Till grädden vispas gulorna. Mjöl och citron samt samt socker tillsättes samt slutligen de till hårdt skum slagna hvitorna. Hälles i smord och bröad form samt gräddas i medelmåttig ugnsvärme.
Recept från: Lagad af hustru Anna Karlsson, Silltorps gård, Visnums-Kil, Värmland
Upptecknat: 1912 av Gerda Carlsson (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer