Ingredienser
4 skålpund sur grädde
1 skålpund söt grädde
Beredning
Grädden, som skulle vara ganska kall, kärnades till dess smöret samlat sig i större klumpar. Dessa togos upp i ett fat och arbetades med sked, till dess så mycket som möjligt av mjölken arbetats ur. Sedan sattes smöret på is i 2 timmar. Därefter arbetades det ånyo ½ timme och saltades efter smak.
Recept från: Hemmansägaren Henrik Andersson i Stora Göken, Wänge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Lisa Biberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer