För 3 personer
Ingredienser
¾ lit mjölk
1½ msk hvetemjöl
1 msk ättika
½ kkp vatten
Salt och socker
Beredning
Mjölken kokas upp. En redning göres af vatten. Ättika och mjöl, som tillsättes mjölken, då den kokar, hvarefeter soppan får koka en stund. Afsmakas med salt och socker.
Recept från: Torparen Sven Eriksson, Hjälsta, Uppland
Upptecknat: 1899 av Märta Blomqvist
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer