Ingredienser
3 l söt mjölk
1 liter sur mjölk
2 ägg
½ tsk salt
Stekning: 1 msk smör
Beredning
Den söta mjölken kokas upp. Äggen och den sura mjölken vispas väl tillsammans och hälles försiktigt i.
Alltsammans får koka mycket sakta 20-30 min hvarefter det hälles upp i en hårdukssikt och vasslan får rinna af. Ostmassan packas väl med en sked och är den kallnat brynes den på en stekpanna i ugnen eller på spisen.
Ätes till smörgås.
Recept från: Torparefamiljen Adolf Andersson, Björsäter, Östergötland
Upptecknat: 1908 av Elsa Thune (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer