Ingredienser
Tätmjölk
Skrämjöl
Beredning
I tätmjölk, hvilket man får genom att lägga tätört i mjölk och låta den stå tills den ”blir lång”, trycker man med en sked ned skrämjöl, så mycket som man tycker. Vällingen är sedan färdig att förtäras, men man bör sedan den är färdig, akta sig för att röra mycket i den.
Recept från: Bondhustru Mor Nilsson, Ängarna, Lekvattnet, Värmland
Upptecknat: 1899 av Signe Larsson (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer