Ingredienser
1 tjog ägg
3 kvarter nymjölk
1½ kkp socker
Några mandlar
Beredning
Äggen vispas först enbart mycket hårdt, hvarefter sockret, mjölken och den skållade och rifvna mandeln ivispas. Alltsammans slås i ”kannebunke” och gräddas i ugn 30-40 min eller tills kakan är väl stannad och har vacker brun färg.
Recept från: Mjölnarmor på Stockö kvarn, Söraby, Småland
Upptecknat: 1900 av Märta Wickbom (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer