För 2 personer
Ingredienser
1 kålrot
¼ kg sylta
½ lit salt spad
Peppar
(mjöl)
Beredning
Kålroten, samt syltan af våmben[1] tillagad på vanligt sätt, skäres i tärningar och kokas i spadet, helst sådant av salt kött. Då stufningen känns färdig, redes den med litet mjöl, om så behöfves. Peppar tillsättes efter smak.
Frukosträtt.
Recept från: Hos arbetaren E Forsbäck, Heleneborg, Maria församling, Stockholm
Upptecknat: 1899 av Beda Bang (Uppsala, 29403:17)
Kommentar: [1] Våmmen, en av kons magar
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer