För 6 personer
Ingredienser
Ben af kokt el stekt kött
4 morötter
1 kålrot
8 potatisar
1 kkp korngryn
1 msk salt
1 msk hvetemjöl
1 kkp mjölk
1½ stop vatten
Beredning
Benen krossas och sättas på i kallt vatten. De får koka tills spadet kännes kraftigt, då benen frånsilas. Rötterna och potatisen ansas och kokas för sig, i särskildt kärl. Då de äro färdiga iläggas de i soppan jämte korngrynen. Soppan afredes med hvetemjölet utrördt i mjölken. Den får sedan ett uppkok och är så färdig att servera.
Recept från: Madam Olsson, Skuttunge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer