För 7 personer
Ingredienser
½ kg fläsk
4 lit mjölk
1 liten kålrot
1 kkp risgryn
1 knippe persilja
1½ lit potatis
1 msk salt
Vatten
Beredning
Grynen sköljes och sättes på i kallt vatten. Fläsket skrapas, tvättas och ilägges. Potatisen och kålroten skalas samt skäres i skivor och ilägges efter en stund. När ingredienserna nästan är kokta, tillsättes mjölken.
Recept från: Carolina Gustafsson, Skrädargården Lossby, Björlanda, Bohuslän
Upptecknat: 1906 av Ebba Carlsson (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer