För 8 personer
Ingredienser
1½ skålpund salt fläsk
1 kålhuvud
10 stora potatisar
1 stop vatten
Beredning
Är fläsket mycket salt vattlägges det öfver natten. Fläsket lägges nu i en gryta med kallt vatten samt får koka 1 timme, då det klufvna kålhuvudet ilägges och får koka ungefär 2 timmar. Den sönderskurna potatisen ilägges nu, och alltsammans får koka ännu ½ timme, då rätten är färdig att serveras.
Recept från: Bondhustru Erika Dahlström, Stora Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1899 av Maria Lundberg (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer