För 4 personer
Ingredienser
1 hg fläsk
2 kålrötter
10 potatisar
1 tsk kryddpeppar
1 msk salt
1 lit vatten
Beredning
Kålrötterna och potatisen ansas och skäres i tärningar. Fläsket skäres ock i tärningar. Alltsammans får sedan koka i vattnet, tills det är fullt mjukt. Afsmakas med peppar och salt. Ätes med spicken sill.
Recept från: Mor Anna Olsson, Norråker, Trönö, Hälsingland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer