Ingredienser
½ skålpund socker
1 skålpund mjöl
½ skålpund smör
2 ägg
1 tsk hjorthornssalt
Beredning
Äggen och sockret röres en stund, hvarefter smöret tillsättes. Mjölet med hjorthornssaltet inarbetas sist med händerna. Af degen formas fingerlånga och tjocka remsor. Gräddas i god ugnsvärme. Används både till thé och kaffe.
Recept från: Hemmansägaren Claes Holmgren, Nybyn, Idenor, Hälsingland
Upptecknat: 1897 av Maria Pettersson (Uppsala 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer