Ingredienser
6 ägg
9 lod socker
4 lod potatismjöl
1 knifsudd hjorthornssalt
Beredning
Äggen vispas en kvart, hvarpå sockret tillsättes, detta vispas nu omkring 20 min. Sist tillsätts mjölet och hjorthornssaltet. En form smörjes med smör och kakan gräddas i ej för het ugn. Använd vid högtidliga tillfällen såsom kaffedopp eller efterrätt med vaniljsås.
Recept från: Bondhustru i Alboga socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer