Ingredienser
7 msk grädde
2 äggulor
318 gr smör
212 gr mjöl
Beredning
Grädden vispas med äggulorna, smöret tillsättes och något af mjölet, resten arbetas in på bakbordet. Kakorna uttagas med mått i form af löf. Penslas med ägghvita och beströs med socker.
Recept från: Änkan Maja Kajsa Karlsson, Jutagården Östorp, Vinköl, Västergötland
Upptecknat: 1902 av Karin Walter (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer