Ingredienser
1 ägg
1 kkp mjölk
1 kkp mjöl
Beredning
Ägget vispas till hårdt skum, mjölk tillslås och mjöl iröres – däraf slås i en smord munkpanna ungefär till hälften i hvarje rum hvilken insättes i ugnen. Serveras med sylt till efterrätt.
Recept från: Landtbrukaren O Gustafsson, Ranatorp i Forshems socken, Västergötland
Upptecknat: (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer