Ingredienser
4 1/2 kkp mjöl
1 1/2 l mjölk
Beredning
Mjölet vispas i mjölk. Af smeten gräddas med det samma stora ½ cm tjocka pannkakor i en vanlig stekpanna, som smörjes varje gång med smör i en linnelapp. Kakorna skola bli på ena sidan svartblåsiga och på andra sidan hvita.
Recept från: Hustru Mathilda Pettersson, Barrsjögård, Dunker, Södermanland
Upptecknat: 1906 av Helmi Hannula (Uppsala, 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer