För 4 personer
Ingredienser
1 ½ kkp korngryn
4 l mjölk
1 l vatten
2 tsk salt
1 kålrot (liten)
Beredning
Grynen sköljes och sättes på i kallt vatten att koka ungefär 10 min hvarpå mjölken tillsättes. När vällingen kokat upp, ilägges den skalade, sköljda och i bitar skurna kålroten. Vällingen får sedan koka tills grynen äro mjuka. Den afsmakas med salt och serveras varm.
Recept från: Denna rätt lagades af Karin Gunnarsson, Säter Krokom, Rödön, Västergötland
Upptecknat: 1901 av Elise Mårtensson (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer