För 6 personer
Ingredienser
½ l korngryn
1 l vatten
½ l mjölk
1 msk salt
½ msk mejram
2 msk sirap
1 msk margarin
1 tsk ingefära
Till formen: margarin
Beredning
Havregrynen kokas i vatten och spädes med mjölk tills de är nästan kokta. Man blandar sedan grynen med smöret och kryddorna samt häller blandningen i en form. Gräddas i ugnen i ungefär ½ tim. Serveras med fläsk och lingon.
Recept från: Lagad hos stathustrun A Karlsson, Mälby, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer