Ingredienser
2 ägg
1 kkp socker
1 kkp grädde
2 msk smält smör
5-6 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
Beredning
Ägg och socker vispas tillsammans. Sen tillsättes grädden och en del av mjölet, vari bakpulvret blandats och sist smöret. Degen arbetas med återstoden av mjölet på bakbordet. Den kavlas ut till en ½ cm tjock kaka och uttages med mått till kransar, som kokas i flottyr och sen vändas i strösocker.
Recept från: Anna Pettersson, Herrljunga, Västergötland
Upptecknat: 1914 av Ellsa Forssander (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer