För 4 personer
Ingredienser
1 liter mjölk
1 äggula
2 ½ msk potatismjöl
1 msk socker
6 bittermandlar
Beredning
Äggulan vispas upp tillsammans med en del av mjölken, potatismjölet, sockret och den skållade och rivna bittermandeln. Resten av mjölken slås i en kastrull och avredningen vispas i. Alltsammans får under kraftig vispning ett kort uppkok, varefter den genast slås upp. Serveras antingen varm tillsammans med mjölk eller kall tillsamans med sylt.
Recept från: Lagad av Elin Larsson, Vänge, Uppland
Upptecknat: 1911 av Lott Redlund (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer