Ingredienser och beredning
1 stop god mjölk ljummas och deri röres 5 skålpund fint hvetemjöl, en handfull socker och för 5 öre pressjäst. Då degen är väl uppjäst, arbetas deri ½ skålpund socker, ½ skålpund smör och några stötta kardemummor; får derefter jäsa upp ännu en gång innan man bakar bullarna och sedan skola dessa jäsa upp på plåtarna, hvarefter de gräddas i ganska varm ugn.
Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer